De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


marți, 6 ianuarie 2009

Boc lasă DEX-ul orfan

Zeci de cercetători în etate din institutele Academiei Române vor fi nevoiţi să aleagă între pensie şi locul de muncă. Revizuirea Dicţionarului Academiei - în pericol de împotmolire.
Măsurile împotriva crizei economice, întreprinse de guvernul Boc ar putea arunca România într-o criză culturală. Ţintind cele câteva sute de „pensionari de lux” din Apărare şi Interne, care încasează şi salarii, executivul pune în pericol apariţia unor lucrări academice de căpătâi precum Dicţionarul Explicativ al Limbii Române (DEX), diversele atlase lingvistice şi finalizarea Dicţionarului Academiei, opere la care lucrează în prezent zeci de cercetători care au trecut de pragul pensionării. În biblioteca Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan” din Bucureşti două doamne cu părul cărunt rasfoiau, ieri, în linişte, câteva cărţi. Nu vor să vorbească despre zvonul care circulă în ultima vreme, cum că vor trebui să aleagă între salariu şi pensie şi care le enervează vizibil. Continuarea aici...
sursa: www.gandul.info