De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


sâmbătă, 3 ianuarie 2009

Pensionarii - doar plata cu ora?

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, intenţionează ca, începând cu toamna viitoare, să acopere deficitul de cadre didactice din şcoli doar prin plata cu ora a dascălilor care au depăşit vârsta pensionării.
Doamna Andronescu a declarat în exclusivitate pentru „Gândul” că MECI evaluează în prezent care este situaţia exactă a cadrelor didactice din învăţământ, urmând ca săptămâna viitoare să fie anunţate măsuri concrete: „Nu avem încă o statistică exactă pentru că, la preluarea mandatului, funcţionarii din minister erau în minivacanţă. Săptămâna viitoare voi avea rezultatele evaluării dar, deocamdată, pot spune că aproximativ 15% din orele ţinute de cadrele didactice suplinitoare sunt acoperite prin plata cu ora şi cumul. În toamnă, dacă nu vom reuşi să acoperim posturile vacante, vom apela la pensionari dar nu le vom acorda normă întreagă, ci vom merge pe sistemul plăţii cu ora. Nu va mai exista cumul, adică nu vom mai avea profesori pensionari pe care să-i plătesc ca şi cum ar fi angajaţi în şcoala în care predau”.
sursa: www.gandul.info