De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


joi, 20 februarie 2014

S.L.S.I.P. a sesizat I.S.J. în legătură cu programul de lucru impus în derularea simulărilor şi în procesul de înscriere în învăţământul primar

În urma sesizărilor primite din partea membrilor de sindicat,  Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa a semnalat I.S.J. Constanța că există o stare de nemulţumire şi tensiune în rândul salariţilor care sunt implicaţi în derularea simulărilor pentru evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a, precum şi în procesul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015.
Într-o informare publicată pe site-ul oficial, S.L.S.I.P. arată că la nivelul multor unităţi de învăţământ, personalul didactic şi didactic auxiliar este pus în situaţia de a efectua muncă suplimentară, depăşindu-se programul de lucru maxim de 8 ore pe zi: 5 până la 6 ore de predare pe zi (în care se derulează simularea), la care se adugă alte 5 sau 6 ore pentru încadrarea în termenul impus pentru anunţarea rezultatelor.
De asemenea, există informaţia că, în vederea derulării calendarului de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015, personalul didactic este solicitat să fie prezent la sediul unităţilor de învăţământ inclusiv în zile nelucrătoare (sâmbăta).
În acest context, este nevoie de organizarea activităţii, astfel încât să nu fie încălcate dispoziţiile legale privind timpul de muncă şi timpul de odihnă, cuprinse în Codul muncii, Legea nr. 1/2011 a educaţiei naţionale şi Contractul colectiv de muncă unic la nivel de sector de activitate – învăţământ preuniversitar.

sursa: www.sinv.ro